Meta Kristensen

Min moder Meta Rasmussen, f. Kristensen, blev født d. 9 juni 1920 i kirkebogen i 1920 er hun fundet registreret i Herstedvester og døbt der d. 4-7-1920 af sognepræsten.

I folketællingen 1925 var familien bosiddende ved en gaard hvor Laurits også kaldet Martin var fodermester på ”Dannebrosgaard”, Lyndby sogn og er så i 1930 folketællingen bor Metha og hendes forældre i Uglestrup matr. Nr. 8 som dengang var en grund på 3000 km. M2., hvor de kun var de 3  i 1934 bor de i Lille Karlby, hvor der bliver døbt en søster til Metha kaldet Else. Deres bror Ole er født 1936 i Herstedvester. Det var her i Uglestrup jeg tror de havde et lille gartneri, eller bare dyrkede en del grønsager. Nu er grunden delt og der er opført et hus på den anden grund. I skødet fra den gang står der at huset gik på tvangsaktion i 1933 som jeg undersøger nærmere, men er nok grunden til de året efter bor i Lille Karlby.

Hun må have gået i skole i Lyndby og jeg kan huske at hun da jeg var lille har snakket om at hun havde gået i skole i al slags veje (da jeg ikke har fundet en skole i Uglestrup), som var fra 1880, hendes barndom har jeg ikke meget mere om, der var ikke mange børn på samme alder i byen så jeg ved ikke hvem hun har leget med. Huset i Uglestrup Har jeg fundet i Brandforsikringerne Opført i 1850 på 85 m2

Hun har fortalt noget om at hun har gået og solgt jordbær til kørende i en alle´ som jeg ikke er helt klar over men enten Ledreborg eller Lindenborg. Da Meta bliver konfirmeret er de registreret i en lille landsby lidt nord for som hedder Lille Karleby. Og det er her hendes lillesøster er registreret i kirkebogen som født i 1934. I folketælling 1940 er de så tilbage til Herstedvester hvor Martins lillebror ejer købt huset, men bor der ikke.