Lægdsruller fra bornholm

Lægdsruller, Landruller, Søruller og Expeditionsprotokoller (sesion)

De centrale Lægdsrullerne findes på Bornholm fra 1862 til 1932 hvor personen er indført der hvor den unge mand boede ved sin 18 års alder

Landrullerne er det samme som Lægdsruller, men er regionale og med flere oplysninger. Disse er for nogle egne på arkivalieronline eller skal søges via Daisy
Landrullerne på Bornholm som jeg har fotograferet findes fra 1862 til 1937 og der er søruller indeni nogle af dem tilgængelighedsfrist er normalt 90 år i modsætning af lægdsrullerne på de 75 år så jeg har fotograferet efter 1932 ved et tilfælde hvor arkivet ikke var opmærksomme på tidsfrister og som jeg er i gang med at afskrive. Det er vigtigt også at se, selve protokollen da der kan være flere oplysninger, Ikke alt er tastet ind

Der er kode på selve søgefunktionen så skriv til mig for at få den.

Der tages forbehold mod at ikke alle sted navne er ens med kirkebøger, men ens indtastet, eks, Klemensker, Neksø, Poulsker, hele vejen

Har du problemer med at finde en person kan du skrive til mig så vil jeg prøve, men ikke alle er indskrevet i Lægdsrullerne og derfor prøver jeg at finde alle mænd som konfirmeret med start i Sønder herred og taster dem ind, kommer der kun et svar med en kirkebog er de ikke med i landrullerne, og er de i rullen får du et billede af landrullen af vedkommende

Da jeg har brugt flere år på at scanne og indtaste alle landruller vil jeg gerne vide hvem jeg sender mine oplysninger til så derfor går ud fra du fortæller hvem du er (navn og adresse m.m.) og hvad du forsker i og om du er medlem af BSLF via kontaktformular.  Anonyme henvendelser kun med navn får ikke svar.

Expeditionsprotokollerne (Session) findes tilgængelige fra ca. 1869 til 1937 hvor personen er indført ved sin  20 – 22 års alder hvor man blev indført ved 18 års alderen i Lægdsrullerne
Personen kan være indført flere gange hvis der er givet udsættelse, session flere gange
Højde på personen er i tommer og efter ca. 1910 kan den også være i cm. eller blandet. Disse protokoller er ikke indtastet helt men kommer på et tidspunkt har du lys kan du hjælpe det kan gøres via nettet.